21.1.08

Ko zna glasove misli...









Pišem umesto tebe Snežani i Alisi. Šaljem
telegrame Pinokiju i Malom Princu. Javljam se bar jednom dnevno telefonom Galebu Džonatanu Livingstonu i Pepeljugi. Ali ni reči odgovora. Znači da misle na nas. Ko zna glasove misli, retko kada se oglasi glasom govora. Ljudi se poštuju rečima, a vole ćutanjem.

11 comments:

Unknown said...

Molim te, dopunjuj ovaj blog, čitam ga već par meseci i prelep je, zaista... Pliz.

Bilja said...

Draga Tajno, hvala... Vremena nedostaje, ponekad...

Pozdrav tebi... :)

Anonymous said...

Mislim da je bezveze sto ispod mnogih od ovih pjesama ne stoji nikakav komentar, ni rijeci, grobna tisina... Nije srpski cutati! :) OVAJ BLOG MI JE LJEPSI DIO DANA! :)

Bilja said...

Možda posetioci "ćutanjem vole" ove stihove kao što stoji u poslednjem stihu ovog posta... ;)

Anonymous said...

vec sam se jednom javio ali ne mogu da nadjem odgovor na moje pitanje. radim diplomski na temu ljubavna poezija M.A.
potreban mi je spisak ljubavnih pesama po zbirkama
pozdrav bilji od srdjana
e-mail artst@ptt.yu

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Bilja said...

Srdjane, ne znam da li možeš da pronađeš gotov odgovor na svoje pitanje. Sabrana dela Miroslava Antića sadrže 15 knjiga. Ne nalazi se u svim knjigama poezija i nisu sve pesme ljubavne u užem smislu te reči, ali, ipak, radi se o velikom broju pesama. Da bi se napravio spisak svih ljubavnih pesama po zbirkama, to bi zahtevalo dosta prelistavanja, analize i rada... Možda bi ti od pomoći bila knjiga Mare Todorović BIBLIOGRAFIJA MIROSLAVA ANTIĆA. Pretpostavljam da je možeš pronaći u većim bibliotekama.

Anonymous said...

hvala ti biljo na pomoci, bacila si me u bedak, ali pokusacu da nadjem tu knjigu. Neces verovati kako malo kritickih osvrta ima na poeziju M. Antica.Kada zavrsim ovaj moj istorijski rad poslacu ti nesto i za objavljivanje.Pozdrav. Srdjan.

Bilja said...

Srećno, Srđane... :) Unapred se radujem što ćeš svoj rad podeliti sa nama... :) Pokušaj da pronađeš radove Draška Ređepa o Miki Antiću... Možda bi ti i pretraživanje e-kataloga Narodne biblioteke (http://vbs.nbs.bg.ac.yu/scripts/cobiss?command=CONNECT&base=70000) otkrilo neke korisne naslove...

Anonymous said...

[B]NZBsRus.com[/B]
No More Slow Downloads With NZB Files You Can Rapidly Search Movies, Console Games, MP3 Albums, Applications & Download Them @ Blazing Rates

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]Newsgroup Search[/B][/URL]

Anonymous said...

It isn't hard at all to start making money online in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat cpa methods[/URL], You are far from alone if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses alternative or misunderstood ways to generate an income online.